koncerts KRĀSAS UN SKAŅAS

KRĀSAS UN SKAŅAS
Klasiskās mūzikas koncerts 26/05/2024 18:00

Stīgu kvartets ALMA kopā ar Digital Art House aicina iegremdēties modernisma un impresionisma laikmetā: skaņdarbi kvarteta izpildījumā piešķirs jaunu skanējumu un nozīmi slaveno gleznotāju darbiem projektā “Krāsas un skaņas”.

Pasākums notiks 26. maijā plkst. 18:00 Digital Art House telpās - vietā, kur māksla atdzīvojas (Skolas ielā 2).

Katrs projekts, ko piedāvā Digital Art House, vienmēr ir mūzikas un glezniecības maģiska apvienošanās. Šoreiz, vasaras priekšvakarā, koncerta “Krāsas un skaņas" apmeklētāji iegremdēsies Kloda Debisī, Morisa Ravēla, Edvarda Grīga, Sergeja Prokofjeva, Sergeja Rahmaņinova, Samuela Barbera, kā arī citu komponistu mūzikas brīnumainajā pasaulē, ko atklās stīgu kvartets ALMA, iesaistot tajā arī pasaulslaveno meistaru Monē, Dega, Van Goga, Klimta, Kandinska, Aivazovska, Renuara, Sinjaka, Klije, Grisa un Munka gleznu aizraujošas projekcijas.

Stīgu kvartets ir vissarežģītākais no visiem kamermūzikas veidiem. Tas ir unikāls ar to, ka ansambļa kopskanējumā tiek apvienotas gan tonētas stīgu skaņas, gan spēks un intimitāte, kas raksturīga visām kamermūzikas formām, tajā pašā laikā nezaudējot savu monumentālo raksturu.

Kvarteta ALMA koncerta programmas izceļas ar augstu izpildījuma līmeni un māksliniecisku gaumi. "Viņi veiksmīgi apvieno kamermūzikas tradīcijas, jauniešu entuziasmu un mīlestību pret savu darbu" - stāsta idejas autors un producents Romans Morozovs.

Stīgu kvartets ALMA tika dibināts 2013. gadā. Kolektīva iedvesmotāja un kvarteta pirmā vijole ir Anna Salnit. Ansambļa mākslinieki - starptautisko konkursu laureāti - pievērš īpašu uzmanību kamermūzikai, kā arī spēlē Eiropas vadošajos orķestros un piedalās solo projektos.

Sastāvs:
- Anna Salnit (vijole)
- Aleksandra Mališkina (vijole)
- Ivars Brīnums (alts)
- Irina Vilegžaņina (čells)

Koncerta ilgums apmēram divas stundas ar pārtraukumu.

Kur notiek pasākums? Skolas iela 2, Rīga

Kad notiek pasākums?
Sākums:
Pievienot kalendāram

Izvēlieties sēdvietu, kuru rezervēt

We are sorry, the seating plan does not work in your browser.

Our seating plan is based on modern browser features that your browser does not support. Maybe try an up-to-date version of one of the following browsers?

Google Chrome or Mozilla Firefox