SAULES LĪNIJA - Teātra izrāde

Andris Bulis un Marija Daņiļuka
Ivana Viripajeva lugā “Saules līnija”
(izrāde KRIEVU VALODĀ)

Precēts pāris, četrdesmitgadnieki, pēc septiņiem gadiem laulībā piedzīvo attiecību krīzi un mēģina no jauna atrast ceļu, lai paliktu kopā. Dramaturgs Ivans Viripajevs lugu “Saules līnija” veidojis kā divu mīlošu cilvēku nospriegotu dialogu par patiesu tuvību - dzirkstoši, ironiski un ar humora izjūtu atklājot dažādus mehānismus, kas attiecībās traucē saprasties un patiesi ieraudzīt un sadzirdēt vienam otru. Laulāto sarunu nakts garumā izspēlēs Dailes teātra aktieris Andris Bulis un aktrise Marija Daņiļuka, kura teātra skatītājiem pazīstama ar lomām M. Čehova Rīgas Krievu teātrī, kā arī izrādē "Persiešu valodas stundas" Žaņa Lipkes memoriālā 2017. gadā.
2022. gadā abi aktieri saņēma balvu par labāko skatuves partnerību teātra festivālā Vracā, Bulgārijā.

Dramaturgs Ivans Viripajevs dzīvo un strādā Polijā, viņa lugas veiksmīgi iestudētas un guvušas popularitāti Eiropā. Arī Latvijā Viripajeva darbi jau ir pazīstami: pēdējos gados iestudētas lugas “Irānas konference”, “Saviļņojums”, “Nepanesami ilgi apskāvieni” un “Dzērāji”. Viripajeva dramaturģijai raksturīgs ritms, pašironija un humors – arī nopietni stāsti un problēmas tiek izstāstīti caur smiekliem.
Izrādi “Saules līnija” veidojusi neatkarīgā producentu kompānija “KatIZ”. Tā pirmizrādi piedzīvoja 2021. gada 18. oktobrī Žaņa Lipkes memoriālā, 2022. gadā tikusi demonstrēta Sofijā un Vracā (Bulgārija), un Klaipēdā (Lietuva), Liepājā, Daugavpilī and Rēzeknē.

Radošā komanda
Ideja, režija: Jevgeņija Šermeņeva
Spēlē: Andris Bulis un Marija Daņiļuka
Scenogrāfija: Dace Ignatova (scenogrāfu apvienība “Grāfienes”)
Horeogrāfs: Dmitrijs Gaitjukevičs
Skaņa: Olivers Tarvids
Gaismas: Jūlija Bondarenko
Producents: KatlZ

Lugas pirmizrāde notika 2021. gada 18. oktobrī Žaņa Lipkes memoriālā
Lūgums ņemt vērā, ka izrādē tiek lietota arī necenzēta leksika.

Paldies par atbalstu izrādes tapšanā Advisory Lab

Pasākuma ilgums: 1h 15min

Kur notiek pasākums? Skolas iela 2, Rīga

Kad notiek pasākums?
Sākums:
Pievienot kalendāram

Izvēlieties sēdvietu, kuru rezervēt

We are sorry, the seating plan does not work in your browser.

Our seating plan is based on modern browser features that your browser does not support. Maybe try an up-to-date version of one of the following browsers?

Google Chrome or Mozilla Firefox